Operație cu succes cu ajutorul celui mai performant robot MAZOR X. S-a întâmplat la Spitalul de Neurochirurgie din Iași

Operație cu succes cu ajutorul celui mai performant robot MAZOR X. Un barbat de 44 de ani a fost salvat de medicii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi, în urma unui accident rutier. Intervenția chirurgicală a fost una specială. Robotul MAZOR X este cel mai performant sistem robotizat existent în lume la ora actuală pentru chirurgia spinală. Spitalul de Neurochirurgie este singura unitate din țară care deține o astfel de tehnologie de ultimă generație, și a doua din Europa.
Managerul unității medicale, Lucian Eva
A ajuns la spital pe targă, paralizat aproape complet de la brâu în jos şi acum este acasă, recuperat. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din judeţul Bacău, victimă a unui accident rutier. In urma unei fracturi a unei vertebre lombare, a fost transferat la Iaşi. Aici a fost operat cu un robot unic în România, pentru proceduri de mare fineţe. Intervenţia a fost un succes, Lucian Eva
Sistemul robotizat MAZOR X a devenit deja o practică curentă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, oferind o siguranță maximă actului chirurgical. Mai mult decât atât, intervențiile cu sistemul robotizat MAZOR X asigură și o recuperare mai rapidă a pacienților la care este utilizat.Echipa medicală specializată în folosirea sistemului robotizat MAZOR X a dobândit într-un timp scurt experiența necesară pentru utilizarea tehnologiei de top, iar astăzi reușește să împărtășească transmiterea informațiilor și către alți colegi, medici, specialiști din țară sau străinătate, interesați de noua tehnologie.Operaţiile se fac virtual. Se face un planning preoperator, se setează operaţia din punct de vedere virtual, robotul preia imaginile, pacientul este aşezat pe masa de operaţie, este scanat, se preiau imaginile reale pe care robotul le suprapune pe operaţia virtuală, iar după aceea se poate începe operaţia propriu-zisă. E un mecanism destul de sofisticat care necesită o echipă multidisciplinară, inclusiv bioingineriCeea ce face robotul în plus este faptul că elimină orice eroare umană în privinţa implantării device-urilor în coloană.”, a declarat Șef Lucrări Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.