audio Are Iașul șanse să aibă o femeie viceprimar? Interviu cu președintele organizației municipale PSD Iași, Bogdan Balanișcu

Bogdan Balanișcu. Este președintele organizației municipale PSD, încă secretar de stat la Ministerul Mediului și candidat al organizației Iași la fotoliul de primar al Municipiului Iași. Recunoaște că nu a mai citit Caragiale demult, dar îl consideră de actualitate. Va trimite consilierii locali la cursuri de administrație publică și afirmă că promovează femeile dar ridică din umeri la întrebarea: Ca primar ați alege o femeie viceprimar? Consideră că angajații municipalității nu sunt nici prea mulți, nici prea puțini ci ineficienți.
Domnule, nu mă votați, Domnule, nu vă votați – iată candidatul ideal și atunci lumea s-a repezit să-l voteze. E o scenă din Titanic Vals.
Ați văzut Titanic Vals?
Acum foarte mult timp în urmă.
Mai e Caragiale de actualitate pe scena politică locală și națională?
Da, este de actualitate și va fi câte zile om avea noi, pentru că ne uităm că istoria și ceea ce înseamnă societatea noastră are tendința aceasta de a repeta dintre chestiunile trecutului, la o anumită frecvență de anumiți ani.
Dacă ne referim la O scrisoare pierdută, pare că partidele nu prea au modele feminine prea multe. Lipsește un personaj ca Zoițica?
Da, și cred că ar trebui să încurajăm mai mult prezența, să spun, feminină, în scena politică și cred că s-au făcut pași în acest sens, dincolo de ceea ce prevăd actele statutare ale unui partid politic și normativele europene. Deci, Partidul Social Democrat este primul partid din România care a trecut în statut această chestiune legată de o cotă de reprezentare a femeilor și a tinerilor pe listele de alegeri de la toate nivelurile. La nivelul organizației municipale avem și doamne care sunt implicate și care sunt chiar foarte active și la nivelul organizației județene. Mă bucur că cel puțin în acești 2 ani de când am preluat organizația municipală s-a reușit să se reactiveze, să spun așa, Organizația Femeilor Social Democrate.
Luăm ipoteza în care câștigați alegerile pentru Primăria Municipiului Iași. Ce vice-primar vă alegeți, femeie?
Păi, stați întâi să vedem care sunt listele de candidați, pentru că alegerile pentru viceprimar depind foarte mult de cum va arăta Consiliul Local, ce partide.
Da, dacă e să discutăm din partea Partidului Social Democrat, dar repet, chestiunea de viceprimar este o chestiune care va trebui discutată la nivelul tuturor partidelor din Consiliul Local.
Câte femei aveți pe lista de consilieri locali?
Încă n-am terminat lista de consilieri locali ca să pot să vă răspund la această întrebare, dar cu siguranță vom avea și doamne pe lista de consilieri locali și doamne care să ne putem mândri și care au dovedit ceva până în acest moment și în societate, dar și în organizația de partid.
Deci, deocamdată lista și numărul doamnelor este document clasificat, cum ar spune serviciile secrete.
Nu este document, pentru că încă nu este finalizată această listă. Suntem în proces de discuții interne pentru a finaliza listele de consilieri locali. Eu am avut un principiu pe care l-am spus încă de la bun început, atunci când am preluat organizația municipală, și anume acela că cei care sunt și se implică în acest proces de recredibilizare, reorganizare a organizației noastre politice sunt între primii care vor trebui să se regăsească în lista de Consiliul Local și numai în lista de Consiliu Local. De ce? Pentru că ei sunt cei care practic au contribuit în cadrul organizației, sunt cei care au ieșit pe teren, au stat de vorbă cu oamenii, sunt cei care au adus membrii de partid noi, ei sunt cei care sunt vocea practică a cetățenilor din diferite zone.
Am vorbit în principii pe care le-am aplicat în organizație și le respect.
Cât e cotizația pentru un post eligibil de consilier local PSD?
Nu există această chestiune. Nu putem să discutăm că un consilier își suportă campania electorală inclusiv din punct de vedere legal. Discutăm de ceea ce prevede legea, adică suma de bani pe care o poate depune maxim candidatul la primărie și suma de bani pe care, conform legii, o pot depune candidații de pe lista de Consiliu Local, adică toți. Cumulat, acea listă nu poate să depășească acea sumă pe care o prevede legea și sunt singurii bani în campania electorală pe care îi putem cheltui și sunt foarte clar defalcați acolo pe ce pot fi cheltuiți.
Se returnează de către Autoritate Electorală Permanentă, dar să spunem cu cât contribuie Bogdan Balanișcu la campania pentru Primărie și Consiliul Local și are banii ăștia cash sau îi împrumută și face credit la bancă?
Legea îmi permite 165.000 lei, dacă-mi aduc bine aminte și cu siguranță o să contribui cu toată acea sumă. Nu, nu i-am cash pe toți, nu-i am nici în conturi, nu sunt un om care să vină cu nu știu ce sume de bani în spate, care să fi avut nu știu ce afaceri. Sunt un român ca marea majoritate a ieșenilor și cu siguranță voi apela și la a împrumuta de la diferite persoane din această sumă ca să putem să o depunem pentru campanie. Bineînțeles, totul într-un mod cât se poate de transparent, ca să nu existe dubii, pentru că eu cred că trebuie să facem această chestiune în zona politică, lucrurile să fie transparente.
În același timp, credeți că într-un fel sau altul ar trebui altfel reglementată această activitate de finanțare a campaniilor și a partidelor? Vedem că în Statele Unite avem mici contributori, mari contributori. Fiecare dorește câte ceva în schimbul sumei pe care o oferă. Până unde e legal și de unde începe corupția?
Nu știu. Putem să discutăm de corupție, dacă vreți să spunem așa. Lucrurile sunt foarte diferite față de Statele Unite. Să nu uităm faptul că în Statele Unite există o legislație a lobby-ului care reglementează foarte clar această chestiune, iar linia este foarte subțire între lobby și trafic de influență. Până să ajungem în faza de corupție.
La noi uneori nici nu se vede această linie.
La noi nu există legislație din acest punct de vedere și atunci orice discuție, de exemplu, din această perspectivă, oricine o poate interpreta și ca o chestiune de susținere și o să vă dau câteva exemple. Dacă vine la Ministerul Mediului, să zicem că vine cineva din zona silvică sau cineva din zona deșeurilor care își dorește să-i fie reprezentate cumva interesele din acest punct de vedere, pe o modificare legislativă sau se duce la un parlamentar cu această cu această chestiune. Unde e linia între trafic de influență, că promovez mai departe interesele respective și unde este această demarcație între a fi o chestiune de trafic de influență și o chestiune de reprezentare a interesului un grup din societate, a unor cetățeni, a unor firme.
Puteți răspunde la această întrebare?
Eu cred că este un subiect foarte, foarte sensibil, care din păcate, în România nu este reglementat. Alaltăieri(saptămîna trecută,nota redacției) a avut loc în cadrul comisiilor de specialitate, la nivelul Senatul, la comisiile reunite, a avut loc dezbaterea pe codul silvic. La acea dezbatere pe codul silvic, bineînțeles, cu presa de față au participat și reprezentanți din industria prelucrătoare a lemnului și reprezentanți de pe partea silvică, de la sindicat, mergând în zona de specialiști, Institutul de Cercetare în Silvicultură, mergând și reprezentanți de la zona ONG-urilor, alături de ceea ce înseamnă senatori care susțineau diferite lucruri. Mi-e foarte greu să vă spun dacă, de exemplu, interesul celui din industria lemnului versus interesul celui din ONG, care interes este mai important, la nivel general discutăm și atunci cred că lucrurile trebuie luate, fiecare dintre ele discutate la aceeași masă și într-un mod transparent.
Și atunci nu mai avem problemă de chestiuni de acest tip, de o zonă neagră sau o zonă zonă gri. Este un subiect pe care mă bucur că l-ați ridicat. Este un subiect foarte important, care cred că ar trebui să fie discutat mult mai mult în spațiu public.
Este valabil în cazul tuturor domeniilor.
În acest moment există, dar nu funcționează un registru de transparentizare a interesului. Cred că e mai ușor pentru ascultătorii noștri. Se întâlnește primarul cu un cetățean, care acel cetățean vine și spune – domnul primar am o groapă în spatele blocului. Primarul se duce și dă un telefon, de o dispoziție de lucrări și trimite serviciile publice și astupă groapa respectivă. Primarul se duce apoi și își face o poză și pune pe Facebook. Uite, am rezolvat o problema unui cetățean. Ce este acolo? Este trafic de influență sau este reprezentarea cetățenilor și a nevoilor lor?
E o întrebare la care vă las să răspundeți dumneavoastră și să răspundă și ascultătorii.
Am asistat la o serie de audiențe a primarului Pașcaniului, domnul Rățoi. Adică, știți, domnul primar, vreau să-mi fac o casă? Da, n-am material. Punea mâna pe telefon, două mașini de balastru, două mașini de pietriș. Știți, domnul primar, vreau nu știu ce. Punea mâna pe telefon și rezolva. Mergem însă mai departe și v-aș întreba. De fapt, cărțile de specialitate spun că o campanie electorală începe în momentul în care se termină alegerile. Campanie electorală? Stres? Vă îngrășați sau slăbiți?
Deocamdată mă mențin. M-am îngrășat de când am mers la București și ca să vă răspund. Deocamdată văd că mă mențin. Eu cred că voi slăbi pentru că fac mult mai mult efort fizic decât făceam la București.
Adică luați orașul la pas.
Da, și asta fac și nu de acum, ci am început să fac acest lucru în urmă cu mai bine de 2 ani de zile și am luat orașul la pas. Acum intensific aceste chestiuni și cred că din acest punct de vedere voi slăbi, spre deosebire de București, unde este foarte multă muncă de birou, fie că discutăm de comisiile parlamentare, fie că discutăm diferite activități la minister. Deci, dacă stau să mă gândesc bine, cred că voi slăbi.
Și la cantina Parlamentului se mănâncă tot așa de ieftin?
Să știți că nu. Nu prea apuc să mă duc la cantina Parlamentului, pentru că având relația cu Parlamentul, sunt prins în comisie, iar de obicei, comisiile sunt suprapuse pentru că nu țin cont de programul secretarilor.
Deci aveți chipsuri în sertarul de la birou.
Biscuiți am în sertarul, iar la cantină am fost de câteva ori, la acel restaurant din Parlament. Și să știți că lucrurile nu sunt așa cum cum știam. Adică un felul doi de mâncare costă peste 35 de lei, doar felul doi, o ciorbă este undeva la 14-16 lei.
Prețuri de Carrefour, ca să zic așa, fără a face reclamă.
Sunteți de acord că în ultimii 30 de ani, nivelul discuțiilor și, să spunem, standardelor în Consiliul Local, a scăzut?Mă gândeam la Caragiale. Cu ce m-ați întrebat la începutul acestei acestei emisiuni. Eu cred că a scăzut.
Încercam să-mi aduc aminte discuții din urmă cu 30 de ani în Consiliul Local. Nu eram foarte conștient de politică la momentul respectiv, pentru că aveam doar 12 ani acum 30 de ani, deci n-aș putea să compar cu ce se întâmpla acum 30 de ani. Nu urmăream, dar din punctul acesta de vedere, cred că din unele perspective a scăzut. Avem mai multe acte teatrale, să zic așa. Dar nu mă refer doar la Consiliul Local, mă refer mai degrabă la la Parlament. Consiliul nostru local este destul de liniștit.
Vi se pare normal ca în Consiliu Local să se ridice probleme, cum ar fi că locuitorii din cartierul cutare vor două bănci, locuitorii din cartierul nu știu care vor niște gazon? Nu credeți că problemele astea pot fi rezolvate în afara ședinței de Consiliul Local, care ar trebui să abordeze subiecte importante? Adică, dacă consilierul X are sesizări de la cetățenii din zona lui, poate merge și rezolva această problemă fără a mânca jumătate de oră din timpul Consiliului Local? În fond, pentru o bancă nu trebuie o interpelare.
Din moment ce nu se rezolvă în afara ședințelor de Consiliu Local, ele ajung în Consiliul Local. Dar uitați-vă la o altă chestiune. Nu se rezolvă nici prin Consiliul Local. Sunt o mulțime de interpelări făcute de consilierii locali, cel puțin social-democrați, la care executivul, în frunte cu primarul PNL, dublu inculpat, Mihai Chirica.
Figurează prezumția de nevinovat.
Dar asta nu înseamnă că nu este trimis în judecată. Folosesc definiția folosită și de alții în spațiul public și de aceea îmi permis să fac această afirmație. Dar, revenind, este o listă întreagă de interpelări la care nu se răspunde sau se răspunde cu întârziere. Este o chestiune de încălcare a legii.
Este o încălcare a legii, dar în același timp nu vorbim și de o diminuare a puterii asumată de către consilierii locali, care mulți dintre ei nu știu să citească.
Mulți dintre ei, n-am generalizat, că generalizarea-i arma diavolului, dar dacă te uiți la ședințele Consiliului Local, observ că unii dintre consilieri nu sunt pregătiți pe administrație publică locală.
Ne uităm la un nivel mai mai sus din punct de vedere al reprezentării politice. Uitați-vă în Parlament cam ce tipuri de politicieni ajung.
Și eu cred că este o problemă foarte gravă această chestiune, pentru că ajung în poziții de decizie oameni care, din punctul meu de vedere, nu ar avea ce căuta acolo. E foarte important pe cine trimiți într-o poziție de consilier local, consilier județean, parlamentari. Gândiți-vă că acești oameni iau decizii pentru noi toți, cetățeni, și este un lucru care trebuie tratat cu responsabilitate de partidele politice.
Am avut, din nefericire, ocazia să văd în Parlament tot felul de inițiative trăsnite venite din partea unora sau altora și o să vă dau un singur exemplu. Cei de la partidul extremist din România, unul din cele două partide extremiste, au venit cu o inițiativă legislativă care au spus în felul următor – Domnule, în România se fură pădurile românești, ale neamului nostru, noi venim cu o propunere legislativă ca timp de 10 ani de zile să nu se mai taie niciun copac din pădurile noastre. În aparență sună bine, adică protejez pădurile.
Întrebarea mea în comisie a fost în felul următor, și dacă dumneavoastră doriți să susțineți această inițiativă, pentru că noi, Ministerul Mediului, nu o susținem, ce facem cu cele 1,7 milioane de familii de români care se încălzesc cu lemne și care își gătesc mâncarea cu lemne.
Cui îi lăsăm? Și ce au răspuns?
Că importăm lemnul și aici trebuie să înțelegi cum funcționează administrația publică și cum funcționează economia. Nu ai garanția că poți să imporți lemn de foc suficient pentru toți românii și la un preț pe care aceștia să și-l poată permite. Discutăm de familii sărace, unele dintre ele din mediul rural, abia își permit traiul de pe zi pe alta și tu vii să-i spui că o să-i aduci lemn din import.
Sunt multe interpelări care țin doar de imaginea publică.
Discutăm de inițiativă legislativă, nu de o interpelare sau o declarație. Astfel de inițiative am văzut și în Consiliul Local în care s-au propus proiecte care încălcau legea.
Consilierii locali PSD vor face cursuri de administrație publică ca să nu se mai uite ca mâța-n calendar la hotărâri și la proiecte de buget Celor care par să se uite ca mâța-n calendar? Îmi cer scuze celor care par a fi afectați de afirmația mea.
Din punctul acesta de vedere, eu când am intrat în Consiliul local eram lider de grup al Consiliul Social Democrat.
E important ca și la nivel de partid să existe o formă de pregătire din acest punct de vedere. De aceea am spus tot timpul. Apreciez oamenii noi care vin în politică. Avem și noi la nivelul organizației municipale peste 800 de membri care au venit în organizația noastră, peste 95% n-au făcut niciodată politică și asta mă refer de când sunt în acest mandat, dar e important ca să existe această componentă de pregătire la nivel intern. Și am spus tot timpul partidele noi, care aduc doar oameni care n-au făcut niciodată administrație publică locală, centrală, n-are importanță nivelul, n-o să reușească să vină cu soluții pentru cetățeni, pentru că nu cunosc cadrul n-au experiență.
E ca și cum ați lua un halterofil, poate el a început și a performat într-un anumit sport, și îl punem pe bârnă.
Trebuie să existe un proces de pregătire.
Deci vor avea cursuri și vor ști să gestioneze problemele din administrația publică. Câți ani aveți?
42.
42. În interviul precedent, mi-ați spus că dumneavoastră și Bogdan Cojocaru sunteți tineri în politică. La 42 de ani sunteți maturi în politică.
Da, dar suntem din generația tânără în politică.
Dacă la 42 de ani sunteți din generația tânără în politică, atunci v-aș întreba. Ce blestem credeți că apasă asupra partidelor tradiționale, asupra partidelor noi? De oamenii care ar putea să schimbe ceva nu vin?
Eu v-am spus, cel puțin la nivelul organizației noastre, discutăm de peste 800 de oameni care au venit și s-au înscris în ultimii doi.
Dar dacă ne uităm la peisajul politic local, vedem aceiași candidați, aceeași oameni la vârful structurilor de putere. Vedem Marius Bodea, vedem Petru Movilă, vedem la PSD o generație, Bogdan Bălanișcu și Bogdan Cojocaru, Maricel Popa, oarecum pe linie moartă. Domnul Ostaficiuc, care a migrat către AUR, dar generația nouă nu se vede.
Păi, spuneți-mi ce înțelegeți prin generație nouă. N-am candidat niciodată la funcție de primar.
Vorbesc de oamenii din echipele partidelor. Ne uităm USR, tineri care s-au născut speranțe și pare că au murit speranțe. Dar tineri, nume, oameni care să intre în politică cu expertiză, cum spunea un sociolog francez. Acum, în politică se intră ca o cutie goală pe care mass-media și partidele politice o transformă.
Noi nu vrem cutii goale.
Cel puțin la nivelul Partidului Social Democrat aveți o generație tânără.
Nu ne referim la candidatul comun la Primăria Capitalei.
Nu, nu mă refeream la nivelul Partidului Social Democrat la Iași. Avem o generație tânără. Și eu și Bogdan Cojocaru facem parte din această generație tânără și inclusiv avem experiență în partea politică și în partea administrativă. În egală măsură, încă n-am prezentat listele de consilieri locali. Și atunci, în afară de cei doi candidați, CJ și Primărie, eu vă înțeleg întrebarea dumneavoastră, unde sunt ceilalți? O să-i vedeți pe listele de consilieri județeni și Consiliul Local.
Vor fi cutii goale sau oameni cu expertiză?
Eu zic că fiecare dintre cei care vor fi propuși de către noi pe listele respective o să vedeți că va veni cu expertiza lui, cu experiența lui într-un domeniu sau altul, așa cum este și normal.
Știți, domnule Bogdan Balanișcu, bunica mea avea o vorbă dacă toate fetele sunt bune, de unde ies nevestele rele? Așa și cu candidații. Tot drumul către fotoliile publice e pavat cu intenții bune. Radio HIT a făcut și un experiment pe vremea candidaturilor doamnei Camelia Gavrilă, Varujan Vosganian. Le-am spus să semneze și să-și asume un singur proiect care la sfârșitul celor 4 ani va deveni realitate. Privind retrospectiv, niciunul dintre proiectele asumate cu semnătură, ele cred că pot fi regăsite în arhiva Radio HIT, chiar am să le să le caut. Niciunul din aceste proiecte n-a devenit realitate. Reiau. Toți candidații promit lapte și miere. E drept că niciunul așa de tranșant ca regretat un profesor Simirad, care, aflat în campanie electorală, a zis – vedeți șanțul din dreapta, o să curgă lapte și miere, în șanțul din stânga o să curgă vin și pe centrul străzii o să curgă rachiu și votați-mă. Ce se întâmplă când candidații ajung în funcție? Se rarefiază, se uită promisiunile.
Eu nu țin minte Camila Gavrilă să fie ajuns în funcție. Dar ce a promis Mihai Chirica a făcut?
Mi-ați dat ideea de a relua această procedură și pentru candidații la primărie și Consiliul județean. Deci, vom face acest demers în curând. De la dumneavoastră la Mihai Chirica, la Marius Bodea.
O provocare foarte frumoasă la care de abia aștept să răspund.
Aș vrea să vă întreb, ca șef al municipalității, ce soluții avansați pentru a limita consumul de droguri în rândul tinerilor. Se poate implica primarul în această problemă?
Categoric se poate implica primarul și să nu uităm relația pe care o are administrația publică locală, în speță Primăria, cu ceea ce înseamnă instituțiile de învățământ. Mai mult decât atât, cred că Primăria, alături de Inspectoratul Școlar Județean, trebuie să fie motoarele din această perspectivă.
Știu, v-au spus strategii de campanie să nu dezvăluiți soluțiile că vi le fură adversarii.
Nu, n-am avut o discuție în acest sens.
Domnul prefect a avut.
Dar apropo de chestiunea asta de soluții care după aceea sunt preluate. Știți că în Dacia Alexandru există o parcare de biciclete chiar acolo, lângă statuie, una modernă, nouă, făcută. Știți că acea inițiativă este a mea de când eram în Consiliul Local, în 2021, ca proiect pilot?
Eu mă bucur că măcar una dintre ideile discutate s-a materializat și a căpătat formă pentru ieșeni. O altă chestiune pe care am propus-o în 2021, când eram în Consiliul Local, făcea referire la ceea ce înseamnă punctele de gospodărie, locurile unde aruncăm noi deșeurile să le băgăm în subteran, care a fost aspru criticată de domnul primar Chirica la momentul respectiv că nu se poate, că e mizerie. Știți că astăzi Salubrisul a primit finanțare de la Ministerul Mediului pentru puncte de gospodărie, insule digitale și știți că peste 50 dintre ele vor fi în subteran? Acum sunt bune?
Mă bucur că dintre ideile și soluțiile propuse capătă formă, pentru că, în definitiv, despre asta trebuie să fie vorba în politică și în administrație. Ce ai reușit să faci pentru cetățean și nu numai pentru cetățean, că nu ești deasupra lui, că ceea ce ai făcut pentru cetățean ai făcut și pentru tine, pentru că și tu ești cetățean al aceleiași comunități.
Aș vrea să vă întreb câteva inter-întrebări foarte scurte, pentru că timpul a alocat se termină. Pro sau contra avort?
Nu pot să dau un răspun scurt pentru că lucrurile acestea trebuie dezbătute cu cei care sunt în cauză și cred că cei care sunt în cauză trebuie să aibă libertatea de a-și lua deciziile din acest punct de vedere și bineînțeles să poarte și responsabilitatea deciziei pe care o iau și din punct de vedere al credinței pe care o avem fiecare dintre noi și din punct de vedere al moralității și din punct de vedere al conștiinței.
Aparatul administrativ al primăriei, supradimensionat, normal sau subdimensionat?
Eu cred că este ineficient. Eu cred că sunt oameni în primărie care muncesc mai mult decât au norma respectivă și oameni care nu-și acoperă norma cu treabă. Una dintre chestiunile pe care aș face-o din punctul acesta de vedere ar fi de eficientizare a structurii primăriei astfel încât să avem o primărie care să funcționeze cum trebuie, iar pe cei care nu fac treabă i-aș pune la treabă. Chiar ieri am fost în în cartierul Mircea și discutam cu câteva doamne de acolo din cartier pe niște chestiuni banale care țin de poliție locală, care țin de serviciul de salubritate. I-aș pune la treabă, aș da telefon aici să vină să facă chestiunea aia, să facă chestiunea. Păi, uitați că nu se întâmplă. Au făcut sesizări scrise către primărie și nu au primit răspuns.
Sunt oameni în Dacia care au făcut sesizări scrise către primărie că este un copac uscat care stă să cadă peste mașinile din parcare. De 2 ani de zile au patru sesizări făcute.
Cum veți rezista apelurilor venite din partea unora sau altora din PSD de a le angaja soțiile, fiicele, iubitele la primărie?
Nu există așa ceva. Chestiunea aceasta o refuz din start. Nu pentru asta este un partid politic, nu asta trebuie să facă. Mai mult decât atât, echipa din primărie trebuie să fie o echipă performantă.
Postul de city manager, sinecură politică sau scos la concurs?În acest moment este sinecură.
Ce veți face dumneavoastră?
Voi pune un om capabil să mă ajute.
Îl veți numi?
Da, îl voi numi. Cum voi face acest proces? Categoric este o discuție, dar voi pune un om capabil, care să mă ajute.
Apolitic sau din alt partid?
Mă interesează performanța omului respectiv. Pe mine în primărie mă interesează să am un om în dreapta mea, care să ajute la ceea ce înseamnă componenta de proiecte. Știu ce înseamnă această oportunitate pe care România și Iașul o are în acest moment. Văd că nu este fructificată în acest moment, văd unde sunt problemele, văd ruptura pe care primarul Mihai Chirica o are față de București, nu-l interesează ce se întâmplă acolo, de asta nici nu aduce componenta aceasta de finanțări. Una dintre chestiunile pe care le-aș face, apropo de city manager, îmi trebuie un om acolo cu care să fac echipă și cu care să mă ocup de aceste chestiuni.