audio AUDIO. Postul intermitent
In Be the HIT, am stat de vorbă cu Cezar Amititeloaie, fondator și medic specialist cardiolog la Vivertine, despre postul intermitent.
Despre „post” pur și simplu am auzit cu toții, pentru că am crescut cu obiceiul de a renunța la carne și la alte produse de origine animală în zilele de miercuri și vineri sau în perioadele de dinaintea marilor sărbători religioase. De asemenea, ne este familiară și tradiția „postului negru”, care se referă la abstinența alimentară totală, de la răsăritul până la apusul soarelui, practicată în mod special în vinerea de dinaintea Paștelui. Cărțile de antropologie și de religie descriu o varietate remarcabilă de forme de a posti, aplicate încă din perioada antică de popoarele din întreaga lume. Ai auzit cu siguranță și de Ramadan, luna în care musulmanii se abțin de la mâncare, apă și fumat din zori și până la apus. Până acum, nimic neobișnuit…
Ce înseamnă de fapt „postul intermitent” în limbajul nutriționiștilor
După cum știi deja, majoritatea regimurilor de pierdere în greutate includ recomandări privind 3 mese principale și eventual 2 gustări pe zi, la intervale de timp regulate, cu scopul de a readuce în viaţa noastră tumultuoasă un ritm de alimentaţie echilibrat, dar şi pentru a preveni episoadele de foame devastatoare ce apar în urma omiterii unei mese principale şi în care suntem tentați să consumăm mult peste nevoile organismului. (https://totuldespreslabit.ro/postul-intermitent/)