Radio Hit

Playlist

-

-

-

HIT play live

Green Arrow

Una dintre cele mai toxice ciuperci din lume creşte în Moldova

  • iulie 27, 2018
  • Amalia Horciag

Intoxicațiile cu ciuperci s-au înmulțit, în ultima perioadă, la noi în țară. O singură ciupercă otrăvitoare amestecată cu cele comestibile poate ucide un adult, în mai puțin de o zi. Situația este alarmantă, cu atât mai mult cu cât una dintre cele mai toxice  din lume creşte în zona Moldovei.

Chiar la marginea Iașiului, pădurile adăpostesc, în cantități mari, otrava care poate ajunge în organismul nostru, dacă nu suntem atenți. Buretele viperei este responsabil pentru majoritatea intoxicațiilor cu ciuperci. Acesta arată inofensiv, seamănă cu unele ciuperci comestibile, are un miros plăcut şi este foarte gustos. Poate fi foarte ușor confundat.

Cu câteva zile în urmă, trei membri ai unei familii din Bacău au ajuns la spital în stare gravă, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure. Una dintre persoane a avut nevoie de dializă hepatică şi ar putea avea chiar nevoie de transplant de ficat, dacă nu îşi va reveni.

Atraşi de gustul ciupercilor de pădure, unii oameni riscă. De la începutul acestei luni şi până acum, la Spitalul Judeţean din Bacău au ajuns 11 oameni care s-au intoxicat cu ciuperci.