Radio Hit
Asculta Live
 

HIT play live

Green Arrow

Ștefan Lătescu și Bogdan Stoica, învinși în sferturi la Piramida Glory de la Rotterdam. Iancu ”Tancul”, victorie spectaculoasă la debutul în Glory

  • iunie 09, 2024
  • Narcis Pohoata

Seară nefastă pentru românii prezenți sâmbătă în Piramida Glory de la Rotterdam. Ștefan Lătescu (22 de ani) și Bogdan Stoica (34 de ani), cei doi luptători tricolori de pe tablou, au fost învinși în prima fază, cea a sferturilor de finală, prin KO tehnic, după ce au suferit accidentări.

În schimb, Ionuț Iancu ”Tancul” a debutat spectaculos în promoția Glory, cu o victorie prin KO.

Ștefan Lătescu, ”măcinat” cu lovituri de picior de campionul Donegi Abena

Primul dintre români a urcat în ringul ”Ahoy Arena” din Rotterdam a fost Ștefan Lătescu, numărul 3 mondial la categoria grea în promoția Glory.

Sportivul de la Clubul Scorpions Iași a luptat cu fostul campion mondial, surinamezul Donegi Abena, în fața căruia a pierdut prin TKO în runda a 3-a.

Conștient că nu are nicio șansă dacă stă la luptă cu Lătescu, recunoscut pentru forța pumnului, Abena a mizat pe lovituri de picior repetate, iar strategia lui a dat roade. Abena l-a măcinat treptat pe Lătescu cu lovituri în zona gambei, iar în runda a 3-a ieșeanul nu a mai putut continua, după ce piciorul stâng a cedat.

Trebuie apreciat însă curajul lui Ștefan Lătescu, care deși este cel mai tânăr luptător din Glory, a ales la tragerea la sorți să lupte cu un campion mondial, deși avea posibilitatea de alege un sportiv mult mai slab cotat.

Mihai Constantin: ”Ștefan a vrut să lupte cu cel mai bun din lume”

Antrenorul lui Ștefan, Mihai Constantin, a declarat după gală că Ștefan a avut probleme la piciorul stâng înainte de gala de la Rotterdam, iar Abena a profitat din plin. Totodată, antrenorul de la Scorpions Iași a apreciat curajul elevului său care l-a ales la tragerea la sorți pe cel mai puternic oponent.

”A fost o seară grea pentru noi. Ștefan a urmat un tratament la piciorul stâng, dar de ce ne-a fost frică nu am scăpat. Ștefan s-a descurcat mai bine pe brațe, dar am pierdut. Nu e o rușine să pierzi cu campionul mondial, ați văzut ce instrucție a făcut Abena cu ceilalți luptători în gală. Ștefan e un luptător tânăr, are doar 22 de ani, are toată viața înainte, sunt sigur că va avea șansa să mai lupte cu Abena. Ștefan l-a ales pe Abena, a demonstrat că e bărbat la tragerea la sorți, deși putea să-și aleagă alt adversar. Dar a vrut să lupte cu cel mai bun din lume. Acum mergem la sală, ne pregătim mai bine și promitem că vom reveni mult mai puternici. Le mulțumim tuturor celor din România pentru mesaje și celor care au venit la gala de la Rotterdam și ne-au susținut”, a declarat antrenorul Mihai Constantin.

Bogdan Stoica, învins prin TKO în prima rundă de lituanianul Sergej Maslobojev

Imediat după lupta lui Lătescu, Bogdan Stoica (34 de ani) a urcat în ring pentru al treilea sfert de finală, întâlnindu-l pe lituanianul Sergej Mslobojev.

Lupta a durat doar un minut, arbitrul de ring oprind meciul după ce Bogdan Stoica s-a accidentat la antebraț, în mometul în care a vrut să pareze o lovitură de picior a adversarului.

Cei doi luptători români erau pe părți diferite de tablou și s-ar fi putut întâlni doare în finala Grand Prix-ului de la Rotterdam.

Donegi Abena, campion cu trei victorii înainte de limită

În cele din urmă, marele premiu a fost câștigat de Donegi Abena, cel care l-a învins prin KO în prima rundă pe Bahram Razabjadeh.

În semifinale, Abena a trecut de campionul mondial Tarik Khababez, prin KO tehnic în runda a 2-a, în timp ce Rajabzadeh i-a învins în drumul spre finală pe Ibrahim El Bouni (sferturi – KO tehnic în R1) și Sergej Maslobojev (semifinale – KO tehnic în R2). De remarcat că Donegi Abena, campionul Piramidei de la Rotterdam, a câștigat toate meciurile înainte de limită. Și cel mai mult i-a rezistat Ștefan Lătescu.

Ionuț Iancu ”Tancul”, debut spectaculos în Glory

În gala de la Rotterdam a luptat și Ionuț Iancu, campionul greilor din Dynamite Fighting Show. ”Tancul” de 25 de ani a debutat în promoția Glory, într-un superfight, în compania turcului Murat Aygun, pe care l-a făcut KO în runda a 2-a.

 

Rezultatele Piramidei Glory:

Sfert 1: Tarik Khababez victorie la puncte cu Pascal Toure

Sfert 2: Donegi Abena victorie TKO 3 cu Ștefan Lătescu

Sfert 3: Sergej Maslobojev victorie TKO 1 cu Bogdan Stoica

Sfert 4: Bahram Rajabzadeh victorie TKO 1 cu Ibrahim El Bouni

Semifinala 1: Donegi Abena victorie TKO 2 cu Tarik Khababez

Semifinala 2: Bahram Rajabzadeh victorie TKO 2 cu Sergej Maslobojev

Finala: Donegi Abena victorie TKO 1 cu Bahram Rajabzadeh

(Narcis POHOAȚĂ)